Madeira 20190322 22/03/19

22-03-2019 15 km

Boca da Corrida Curral das Freiras (Nonnen vallei)

Dit pad ontvouwt zich op de voet van de hoogste toppen van het eiland Madeira en kruist een deel van de majestueuze Massive Central Mountain. Het perspectief dat deze route biedt, verandert bij elke bocht, bij elke klim en elke afdaling om het oog en de ziel van wandelaars te vullen.

Een groot deel van het parcours was het belangrijkste muilezel pad over de bergen, voordat wegen werden aangelegd, en veel ervan is daarom gemakkelijk te voet te lopen over een goed ingedeeld en vlak pad. Het is een populaire route, en staat in de belangrijkste gidsen, dus zeer goed onderhouden met behoorlijk wat verharding en trappen, maar niet om je tijd daar te verpesten.

Onderweg komen de uitzichten op Curral das Freitas (Nonnen vallei), gelegen in het centrum van het eiland, en het dorp Encumeada naar voren en verdienen je bewondering. Je kunt ook genieten van de endemische soorten van de flora en fauna van het eiland Madeira, zoals de laurier, de Vinhático (boom), vuurgoudhaan, vink, valk en vele anderen.

Dit parcours vereist wat voorbereiding en uithoudingsvermogen, hoewel het gevoel van grootheid en voldoening dat het biedt, duidelijk opweegt tegen de inspanning. Bovendien, terwijl je deze wandeling maakt, word je meegenomen naar het oude Madeira, omdat dit een belangrijke route was die het noorden en zuiden van het eiland met elkaar verbond.

Start diavoorstelling